Kuulin juuri, että Uudessa-Seelannissa vaihdettiin nyt kesäaikaan. Kelloja siirrettiin siis tunti eteenpäin ja seurauksena menetin sunnuntaistani tunnin  :(  Aikaero Suomeen on siis tällä hetkellä 10 tuntia aikaisemman yhdeksän sijaan. Kun Euroopan Unionissa siirretään kelloja taaksepäin lokakuun lopussa (eikö lokakuun viimeinen sunnuntai ole kellojen siirtoajankohta? saksalainen Simon väitti tänään, että Saksassakin kelloja siirrettäisiin nyt, mutta nopean googlettelun jälkeen tulin eri tulokseen), aikaerosta tulee massiiviset 11 tuntia.

Tänään aamulla oli tosi rankka kaatosade, joka ei kuitenkaan kestänyt tuntia pidempään. Sen seurauksena huoneeni ikkuna alkoi vuotamaan. Korjasin asian laittamalla astian vuotokohdan alle ja kaikki on siis taas hyvin :) Rankkasade jatkui uudestaan iltapäivällä ukkosen säestämänä, ja ikkunakin alkoi vuotamaan uudestaan. Tämä oli ensimmäinen kerto kun näin salamia (en tarkoita makkaraa) sitten Uuteen-Seelantiin saapumiseni.

Pieni tietoisku: Kuun sirppi on täällä eripäin kuin Suomessa. Se on ikään kuin veneen muodossa aueten ylöspäin. Alla hieno paint:lla piirtämäni kuva kuun sirpistä täällä ;)

204377.jpg