Tänään menin Lauran ja Simonin kanssa Rangitoto Islandille. Rangitoto on Aucklandin edustalla oleva tulivuorisaari ja sinne pääsi helposti ja halvasti Aucklandin keskustasta lautalla. Oli tosi kiva nähdä Aucklandin keskusta mereltä ja hienohan se on! Kaiken lisäksi päivä oli yksi hienoimmista auringon paistaessa lähes koko ajan :)

164688.jpg

Saari todellakin näytti siltä, että siellä on joskus laavaa valunut melkoisesti. Laavakivien lisäksi saari näytti hyvin hedelmälliseltä, kuten Uusi-Seelanti noin ylipäätänsäkin. Vuoren huipulle kiipeäminen kesti noin 1,5 tuntia. Simon nolostui, kun ei tunnistanut tulivuoren kraateria. Se kun ei ollut samanlainen kuin mitä elokuvissa aina näkee. Kraateri oli täynnä vihreää kasvustoa oleva "kuoppa" lähes vuoren huipulla.

164707.jpg

Vuoren huipulta oli mahtavat näkymät 360 astetta ympäristöön ja sieltä näkyi myös hienosti Aucklandiin.

164705.jpg

Löysimme saarelta myöskin "laavaluolan", jonka läpi pystyi kävelemään. Kyseessä oli ehkä 50-100 metrin luola, jossa ei välillä nähnyt yhtään mitään ja matalimmissa paikoissa joutui kyyristymään. Siistiä!

164711.jpg

Kaiken kaikkiaan kiva päivä mukavan matkan päässä asuimistostamme. Lompakko ei juuri kulunut, mutta kengänpohjat kylläkin. Laavakivet ovat melko röpelöisiä.

Juuri nyt olen vähän huolissani haastavasta business raportista, joka minun pitäisi kirjoittaa kansainvälisen liiketoiminnan kurssilla. Homma pitäisi saada pulkkaan ennen Fijille lähtöä, joka muuten on jo viikon päästä! :D Minun pitäisi analysoida Asia-Pasificin business ympäristöä ja valita joku länsimainen yritys, joka tekee täällä businesstä. Sen jälkeen pitäisi selvittää millaisella entry modella tämä yritys on alueelle tullut ja arvioida tämän hyviä ja huonoja puolia sekä menestystä. Valitsin firmaksi Nokian ja aion selvittää Nokian toimia erityisesti Kiinassa. Aikaa on melko vähän, mutta perjantai iltaa en silti nenä kiinni kirjoissa aio viettää. Prioriteetit pitää sentään olla kunnossa. :)