Sunnuntaina olin koko päivän kestäneellä Abseiling & Caving retkellä. Reissu oli aivan älyttömän siisti! :D Retki oli yliopiston Recreation Centerin järjestämä, tosin suosio ei ollut suuri: 4 osallistujaa ja ohjaaja. Pieni joukko oli tosi hyvä juttu, koska meidän ei tarvinnut odotella muita. Matkattiin autolla noin 2 tuntia Aucklandin pohjoispuolelle - Waipu caves oli luolien nimi. Luolat sijaisivat keskellä luontoa: puita, nurmikkoa, maatiloja, lampaita. Paikka oli todella kaunis ja rauhallinen. Lisäksi sää suosi meitä ja aurinko paistoi. :)

Kun päästiin perille alettiin laittamaan kamppeita kuntoon 40 metrin laskeutumista varten. Laskeutuminen aloitettiin pienen pienestä kolosta (kuvassa musta aukko oikeassa reunassa) luolan sisälle. Luolassa oli tietysti säkkipimeää, joten kypärälamppu oli tarpeen. Laskeutuminen oli yllättävän vaativa suoritus epätasaisen ja liukkaan kallioseinämän takia. Alas kuitenkin kaikki päästiin suhteellisen vaurioitta (kiinalainen tyttö sai muutaman naarmun käteen). Seinän haastavuus ja pimeys teki siitä kahta hauskempaa.

Laskeutumisen jälkeen käytiin autolla syömässä lounasta ja grillailemassa. Tämän jälkeen laitettiin pari lämpöasua ja haalari päälle (mikä tuntui hassulta 25 asteen auringonpaisteessa), jotta päästäisiin seikkailemaan 1,5 tunniksi luolaston sisään. Lämpöasut tulivat todella tarpeeseen ei luolan lämpötilan takia, vaan sen takia että kastuimme luolassa aivan litimäriksi eikä vesi ollut kauhean lämmintä. Luola oli nimittäin suurilta osin niin kapea, että jouduimme konttaamaan ja ryömimään vedessä (kaikki sadevesi tulee luoliin ja luolassa oli siis pieni joki). Parissa kohdassa vettä oli niin paljon, että sitä oli kaulaan asti. Ja luolasta poistutteassa oli jopa pieni viiden metrin sukellus edessä. (Aivan pakko ei olisi ollut sukeltaa, mutta en jaksanut pitää päätä pinnalla, katto kun oli hyvin lähellä veden pintaa ja kypärä oli iso.) Luolassa oli todella paljon kiiltomatoja, jotka näyttivät tosi hienoilta varsinkin kun sammutimme otsalamput. Tosi hieno paikka, menisin koska vaan uudestaan!

213990.jpg

Luolamies komeissa vermeissä.