Olin keskellä pimeää metsää kahden muun tutkimusretkeilijän kanssa tavoitteena paikallistaa maailmankuulu Uuden-Seelannin kansallislintu Kiwi. Olimme kuulleet, että tuo harvinainen otus saattaisi majailla tietyllä rajatulla alueella ja lähdimme etsimään tätä kummallista otusta. Kiwilinnut liikkuvat ainoastaan öiseen aikaan, joten siksi löytöretki piti tehdä pimeään aikaan. Aluksi emme nähneet metsässä minkäänlaista liikettä ja pettymys valtasi tutkimusretkeilijöiden mielen. Aikamme etsittyämme Kiwiä päätimme pitää tauon ruokkiaksemme itsemme ja tulla takaisin hieman myöhemmin, jos vaikka Kiwit olisivat silloin liikekannalla. Takaisin metsään palattuamme näimme jotain. Pieni tumma otus liikkui noin viiden metrin päässä meistä. Emme kuitenkaan nähneet otusta kovin selvästi edessä olevan kasvillisuuden takia. Mutta pian, vain 3 metrin päässä näimme Kiwi-otuksen syömässä pitkällä nokallaan/kuonollaan (tai mikä ikinä nyt onkaan) ja vain hetken päästä seuraan liittyi toinen mokoma. Jähmetyimme paikoillemme ihmetellen tuota hassunnäköistä otusta, mutta mielemme valtasi ilo siitä, että vihdoin näimme Kiwi-linnun.

Niinpä niin, tänään siis matkasin Simonin ja Tobyn kanssa Aucklandin eläintarhaan, josta löytyi kuin löytyikin Kiwi-lintuja. Linnuille oli rakennettu eläintarhaan keinotekoinen yö (jotta pääsisimme pällistelemään niitä) ja vaikkei ensimmäisellä katselukerralla tärpännytkään, toisella näimme ihkaoikeita kiwejä :) Olin hyvin iloinen kiwien näkemisestä, koska tämä oli toinen kahdesta vaihto-opiskelu vuoden tavoitteistani. Toinen on kengurujen näkeminen, jonka toivottavasti teen Australiassa. Pienet ilot on niitä parhaita, muistakaa se! :D Kiwilinnusta en valitettavasti saanut kuvaa, koska siellä oli liian pimeätä.

Muuten eläintarha oli melko normaalin eläintarhan kokoinen ja tasoinen. Oli leijonia, tiikereitä, norsuja, kirahveja, seepra, apinoita, kauniita lintuja, merileijonia, pingviinejä, punainen panda eläin, jne. Erityisesti isoja lintuja kävi kyllä sääliksi kokoonsa nähden pienissä häkeissään.

Tänään illalla taidan vaan lepuuttaa ja katsoa elokuvan Dumb and Dumberer: when Harry met Lloyd tv:stä. Eilen minulla oli päivä täynnä tekemistä. Aamulla tein esseetäni, joka pitää palauttaa maanantaina. Esseen teko ei tuntunut maittavan ja niinpä päätin piirtää kuvan esseeseen. Toivottavasti esseeseen saa täällä liittyy kuvan. :) Tuskin siitä kauheasti sakkoja saa. Tämän jälkeen menin punttikselle ja sieltä kauppaan ruokaostoksille. Kun palasin kotiin, opiskelijakylän jätkät pyysivät pelaamaan touch-rugbya, jonne tietysti heti säntäsin innokkaana urheilijana. Tällä kertaa peli sujui hieman paremmin kuin viimeksi, tein jopa kaksi touch-rugbyn "maalia" (=try englanniksi). Try siis tulee, kun kuljettaa rugbypallon yli kentän päätyviivan (niinkuin jenkkifudiksessa, jos joku ei rugbysta kauheasti tiedä).

Illalla menin samaisten jätkien kanssa naapuriopiskelijakylässä olleisiin bileisiin. Oli hauska tutustua paremmin ihmisiin. Poliisit hajottivat bileet kuitenkin jo ennen kahtatoista (ilmeisesti liikaa porukkaa ja liian äänekkäät). Tapa jolla poliisit tämän tekivät oli mielenkiintoinen: paikalle tuli ainakin kymmenen poliisia neljällä poliisiautolla ja poliisit olivat aika tylyjä uhkaillen ihmisiä. Uusi-Seelanti vaikuttaa minulle aika paapovalta yhteiskunnalta, jossa pienistä asioista tehdään vähän turhan iso juttu.