Rahat siirtyivat natisti Uuden-Seelannin pankkitililleni, joten varoittelut ylimaaraisista kustannuksista olivat talta osin onneksi turhia. Nordea otti valista omansa 6,70e, mutta muuten ei ainakaan suuria tappioita matkalla tullut. En tieda tarkkaa vaihtosuhdetta, joten ihan euron tarkasti en voi sanoa.

Eilen kavin Immigration officessa ja nyt joudun kuljeskelemaan pariviikkoa ilman passia. Minun piti jattaa passi sinne, jotta voisin hakea osa-aikatyolupaa(20h viikko tai jotain). Toivottavasti en tarvitse virallisia henkkareita talla valin, silla suomalainen ajokortti ei taallapain kauhean hyvin toimi.

Eilen ja tanaan oli koululla orientaatioita. Orientaatiot ovat olleet suurimmaksi osaksi melko turhia ja taynna yleista hopinaa ja tervetulotoivotuksia. Ehka niista on kuitenkin jotain saanut irti ja on ollut kiva tavata muita vaihtareita.Tahan aikaan vuodesta suurin osa uusista on ulkomaalaisia opiskelijoita (suurin osa naista suorittaa taalla vahintaan bachelor tutkinoon). Suurin osa naista opiskelijoista on Aasiasta (Kiinasta, Japanista, pasific islands (mika tuo nyt on suomeksi) jne.. Alan nakojaan jo unohtaa suomen.. Euroopasta on tosi vahan porukkaa (lahinna Saksasta), mutta luulen, etta on nimenomaan hyva tavata muita kuin eurooppalaisia. Aasialaiset ryhmaytyvat kylla hyvin pitkalti keskenaan ja niihin on vaikea saada kontaktia. Onneksi on japanilainen kamppis :D

Tanaan sain kaikki kurssini hyvaksytettya ja paasen siis varmuudella suorittamaan niita :) Kivakiva. Kaksi kurssia on social studies osastolta ja kaksi business osastolta. Kiva saada vahan humanistisia opintoja tahan valiin. Taalla nelja kurssia vaatii 50h viikkopanostusta, katsotaan nyt sitten kuinka paljon oikeasti kuluu aikaa opiskeluun. Kurssini ovat:

International Business
Entrepreneurship, innovation and creativity
Politics and public policy in NZ
Intro to international relations

Alettiin muutamien vaihtareiden kanssa suunnittelemaan retkea Fijille :DDD Meilla on syyskuun alussa viikon loma ja me suunniteltiin, etta talloin olisi hyva lentaa Fijin aurinkoon makailemaan ;) Larsin (saksalainen vaihtari) kanssa aiotaan ilmoittautua snow tripille, joka suuntautuu elokuussa, johonkin laskettelukeskukseen :D Alustavien tiedustelujen mukaan edestakainen lentolippu Fijille maksaa n. 350 euroa. Toista mahdollisuutta taman trooppisen saaren nakemiseen ei valttamatta tule, joten matka on ehdottomasti tuon hinnan arvoinen. Fiji on Aucklandista noin 3 tunnin lentomatkan paassa.

Nayttaisi silta, etta kylla taalla tekemista keksii. Suurin osa vaihtareista on vain puoli vuotta, joten pitkia ystavyyksia ei ikava kylla taida ehtia muodostaa. Toivottavasti en joudu matkustelemaan kesalla ihan yksikseni...

Seuraavaksi minun pitaisi kinuta, etta vanhemmat lahettaisivat tanne lumilautailuvaatteita.

"Dream that you will live forever and live as you would die tomorrow." :D