159003.jpg

 

Eilen olin siis katsomassa elämäni ensimmäistä rugbyottelua. Paremmasta ottelusta en olisi varmaan voinut aloittaa, sillä tunnelma stadionilla oli hieno ja peli oli kaiken lisäksi todella jännittävä Uuden-Seelannin All Blacksien voittaessa lopulta 34-27. Ottelu oli loppuun myyty ja paikalla oli 47000 katsojaa. Ihmiset elivät tosissaan pelissä mukana nousten jatkuvasti seisomaan jännittävän tilanteen innoittamana. Sain tuliaisiksi huoneeseeni "Go All Blacks" julisteen. Enää on turha kysellä mitä joukkuetta kannatan rugbyssa.

 

159038.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ottelu alkoi vaikuttavalla tulishowlla, jossa pommit paukkuivat ja erinäköiset ilotulitteet värittivät kentän. Se oli hauska ja viritti ottelun tunnelmaan mukavasti. Edelleenkään en tiedä kaikkia rugbyn sääntöjä, mutta ottelua oli silti todella jännä seurata ja katsella ihmisten reaktioita. Näin tuoreena All Blacks fanina jännitin erityisesti lopussa joukkueeni puolesta siinä missä paikallisetkin. ;)

 

159055.jpg

 

Ottelun jälkeen menin keskustaan bileisiin, johon minut oli kutsunut Jess (ystäväni Päivin uudenseelannin "sisko", perua vaihto-opiskelusta lukiossa). En tuntenut bileissä ketään muuta ja välillä oli aika ulkopuolinen olo. Loppujen lopuksi oli kuitenkin hauska ilta ja näin vähän taas enemmän millaista Aucklandin yöelämä on: ei mitään niin suurenmoisesti Helsingistä poikkeavaa. Aucklandista ei yöllä Albanyyn juurikaan pääse, joten jäin yöksi Jessin sohvalle nukkumaan. Yöunet jäi vähän vähiin ja kotiin palattuani meninkin heti nukkumaan. Nyt illalla ajattelin katsoa telkusta elokuvan Troy.