Eilen (siis maanantaina 17.7.) oli sitten ensimmainen luento. Aiheena oli public policy in New Zealand. Kurssi kasittelee yleisesti Uuden-Seelannin poliittista jarjestelmaa ja siihen liittyvaa paatoksentekoa ym. Jos joku teista tietaa hyvan suomennoksen sanalle public policy, niin kerro ihmeessa. Ymmarran kylla mita se tarkoittaa, mutta en keksinyt hyvaa suomennosta. Luento sinansa ei ollut mitenkaan ihmeellinen Suomessa totuttuun verrattuna. Opiskelijat kurssilla olivat yllattavan vanhoja, suurin osa minua vanhempia.

Luennolla oli mukava, keskusteleva ilmapiiri. Itse en tosin uskaltanut viela suutani avata. Tama johtui osaltaan siita, etta minulla oli taysi tyo keskittya siihen, mita luennoitsija puhui. Jotkin sanat aannetaan taalla niin, etta niista ei tahdo saada selvaa. Hyva keino yrittaa ymmartaa on vaihtaa kuullun sanan vokaalit ja katsoa, jos siita sitten muodostuisi joku tuttu sana ;) Loppujen lopuksi ymmarsin suurimman osan luennosta, joten ei hataa. Kurssilla on 3 harjoitustyota, joista ensimmainen tosi pieni ja kaksi muuta 1000 sanan pituisia esseita. Lisaksi on tentti. Ei siis mitaan normaalista poikkeavaa.

Tanaan minulla on vapaapaiva. Ajattelin kayda salilla, hankkia nettiyhteyden koneeseeni ja tehda ensimmaisen harjoitustyon Joelin (uusiseelantilainen tuttu) kanssa. Harjoituksen tekemiseen ei pitaisi menna tuntia kauemmin, koska ensimmainen harjoitustyo on vain helppo lammittely juttu.

Koululla on aivan loistava punttisali! Se on halpa (alle 60 euroa lukuvuosi), aivan koulun vieressa ja aika iso (kaikki tarvittavat laitteet ja paljon muutakin loytyy). Ajattelinkin pitkasta aikaa alkaa vahan kuntoilemaan punttiksen muodossa.

Sain pankkikortin, joten nyt saan nostettua kateista ilmaiseksi. :D Perjantaina matkustetaan 3 muun vaihtarin kanssa Aucklandin keskustaan kaymaan STA Travelin toimistossa tutkimassa paljonko liput Fijille maksaisi. Samalla ajateltiin vahan kierrella keskustassa ja tutustua kaupunkiin.

Tallaista tanaan.. Seuraavalla kerralla paasen toivottavasti kirjoittamaan omasta huoneestani :D