Eilen menin innokkaana hakemaan autoa APEX car rentalin toimipisteelta, mutta eipa sitten ollutkaan kyseinen operaatio ollenkaan mahdollista. Autovuokraamosta sanottiin vain, etta eipa meilla nyt enaa ole autoa sinulle, eilen olisi ollut. Kuulemma he eivat tee varmoja varauksia, niissa tapauksissa etta lahtopaikka on eri kuin paluupaikka. Selittelivat myos etta olivat yrittaneet soittaa minulle sunnuntaina jolloin puhelimeni oli tietysti pois paalta. Eivat kuitenkaan viitsineet yrittaa maanantaina uudestaan, lahettaa sahkopostia tai jattaa edes viestia puhelimen vastaajaan :(( :S Arsyttavaa!!! En ole viela koskaan ollutkaan uudessaseelannissa niin vihainen, teki mieli heitella tuoleja, mutta en tietenkaan sita tehnyt.. Ihmettelen vaan etta miksi ne ylipaansa antavat tehda varauksen jos se ei sitten mikaan varaus olekaan!?

Varasuunnitelmaa ei Wellingtoniin matkustamiseen ollut, joten piti sitten alkaa rakentaa sellaista. Ensin juoksin lahes 10 autovuokraamoa lapi kysellen pitaisiko niiden saada joku auto siirrettya Wellingtoniin, mutta useimmat vuokraamot halusivat nimenomaan painvaistaista, autoja Wellingtonista Aucklandiin siis.. Autolla matkustaminen oli siis mahdotonta. Tama sitten jattaa minulle kaksi vaihtoehtoa: juna tai bussi. Yritin menna juna-asemalle kyselemaan paljonko maksaa, paljonko saa ottaa matkatavaroita jne. mutta lippuluukulla oli lappu 'palaan tunnin paasta', joten en jaksanut jaada odottelemaan. Marssin siis bussiasemalle.. Siella selvisi etta bussiin saa virallisesti ottaa 2 kassia yht. 25kiloa, mutta kun kysyin saanko ottaa 3 kassia yht. reilut 50 kiloa niin ne sanoi, etta ota vaan :) Virallisesti lisakasseista pitaisi maksaa mutta kaytannossa nakojaan ei. Bussi ei edes ollut kauhean kallis, vahan halvempi kuin autovuokra itseasiassa. Bussilla matkustaen saastan siis rahaa jokatapauksessa :). Arsyttavaa on tietty kamojen raahaaminen.. Onneksi sain saksalaiselta kaveriltani Arnolta kyydin Aucklandiin bussille ja hyppasin yobussiin eilen 19:50.

Yobussissa juttelin tosi mukavan intialaisen jatkan kanssa ja suurimman osan yosta nukuin tietty. Oma tyynykin oli bussissa, joten uni maistui aika hyvin. Ainoa ongelma oli lukuisat pysahdykset, joiden aikana kuski aina alkoi hopottelemaan ja laittoi valot paalle, jolloin unikatkesi. Aamulla saavuin Wellingtoniin 7 aikaan ja painelin taksilla yliopistolle, joka ei ole kaukana, mutta en olisi jaksanut kantaa tavaroitani 1,5 kilometria tanne. Nyt odottelen yliopistolla, etta asuntotoimistoon tulisi patevia ihmisia tekemaan vuokrasopimukseni. Kavin jo siella, mutta paikalla ollut jatka yritti tehda minulle vuokrasopimuksen koko vuodeksi eika tiennyt mitaan vaihto-opiskelijoista, joille pitaisi tehda erikoisjarjestelyja. Viimeksi kun kavin taalla niin minulle nimittain luvattiin etta saan itse paattaa milloin muutan ulos kampasta. Pitaa odotta etta joku manageri saapuu paikalle ennen kuin paasen allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ja saan avaimet kamppaan.