Olin äsken elämäni halvimmalla ja nopeimmalla parturilla (kenties liittyvät toisiinsa ;)). Etsin Aucklandin keskustasta halvimman parturin, jonka löysin. Halvin oli 5 euroa leikkuusta. Parturi oli aasialaisten omistama pieni kolmen työntekijän liike. Alhainen hinta perustui selkeästi vastaavasti alhaiseen leikkuuaikaan per asiakas. Minusta tuntui kuin olisin ollut McDonaldsin hampurilainen, joka liikkuu nopeasti valmistuspisteestä toiseen (minun ei tarvinnut varsinaisesti liikkua, mutta ymmärtänette fiiliksen - muodolla ei niin väliä kunhan valmista tulee nopeasti). Hiusteni leikkuu kesti alle 10 minuuttia. Käytettyyn aikaan nähden lopputulos ei ole ollenkaan huono, mutta mieluummin menisin hoviparturilleni Pikku Kulkuriin Helsingin keskustassa.

Seuraavan kerran kun tarvitsen hiusten leikkuuta saatan valita parturin, joka maksaa hiukan enemmän. Sen verran tykkään kuitenkin asiakaspalvelusta ja siitä, että parturi edes näyttää siltä, että hän yrittää viimeistellä hiukseni. Ei minua kuitenkaan kaduta, olipahan hauska kokemus :D

Sitten jälleen auto asiaan. Kävin Aucklandissa Backpackers car marketissa, jossa reppureissaajat myyvät autojaan. Myytävinä olleet autot olivat valitettavasti liian kalliita minulle n. 1000 euroa + erinäköisiä vakuutus ja muita maksuja, joten en ostanut autoa :( Sain kuitenkin hyviä neuvoja puolueettomalta asiantuntijalta siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos aikoo auton hankkia. Teinkin periaatepäätöksen: jos saan auton, jolla on warranty of fitness todistus, alle 500 eurolla niin ostan sen. Hinta on silloin niin alhainen, että vaikka se hajoaisi se ei kaada maailmaa. Ja tässä tapauksessa auton voi myydä varaosiksi. Kahdella saksalaisella vaihtarilla on yhteinen auto ja he ovat lähdössä kotiin marraskuussa. Jos saan heidän auton ostettua mainitsemaani hintaan (täysin mahdollista) ja he saavat autolle warranty of fitness todistuksen, niin ostan sen. Juuri nyt en autoa oikeestaan edes tarvitse. En ehtisi paljon kiertelemään kuitenkaan.