Ensimmäinen kouluviikko on nyt sitten takana. Yleisesti luennoilla oli mukavan keskusteleva ilmapiiri. Erityisesti tykkäsin International Relations kurssista, jossa käsitellään maailmanpolitiikkaa ja kurssilla on vain 12 henkilöä. Aihe on todella mielenkiintoinen ja pienessä ryhmässä on mahdollista saada aikaan kunnollista keskustelua. Sain luennoilla jo oman suunikin aukeamaan :) Kurssilla Entrepreneurship, Innovation and Creativity kerroin innovaation määritelmän, mitä meille on TKK:lla jauhettu useaan otteeseen. Kiva välillä tietääkin jotain ;) Englannin puhumiseen ei oikeastaan ole luennoilla kauheaa kynnystä, koska täällä on niin paljon Aasialaisia opiskelijoita. Moni muukaan ei siis puhu täydellistä englantia ja puhun monia monia muita selkeämmin.

Tänä lukukautena minun pitää tehdä neljälle kurssilleni 10 harjoitustyötä ja 3 koetta. Tämä saattaa kuulostaa paljolta, mutta oikeasti tämä on paljon vähemmän kuin mitä saman opintoviikkomäärän suorittaminen vaatisi TKK:lla. Tuntuu siltä, että samojen opintoviikkojen saaminen TKK:lla vaatisi tuplasti enemmän kursseja. Harjoitustyöt ei ole suurin osa kovinkaan massiivisia, suurin osa 1000-2000 sanan esseitä. Mutta kyllähän näihinkin pitää tietysti paneutua.

Entrepreneurship, Innovation and Creativity -kurssilla saatiin ensi viikoksi ylimääräinen ryhmätyö tehtäväksi. Meidän pitää tehdä jokin tuote  ilman, että ostamme mitään raaka-aineita (tuotteen osat on siis jo omistettava, ts. pitää rakentaa roskasta kaupaksi menevä tuote). Tämä tuote pitää sitten myydä ja eniten rahaa tienaava ryhmä voittaa (palkkiona lähinnä kunnia). Mielenkiintoinen tehtävä sinänsä, muttei lainkaan helppo.

Ryhmässäni on fijiläinen tyttö, mikä on sinänsä mukavaa, että voin kysellä kaikenlaista Fijistä. Eilen käytiin ostamassa liput Fijille STA Travelista! :D Edestakainen lentolippu maksoi n. 320 euroa. Lähdetään Fijille 1.9. ja takaisin tullaan 10.9. joten tiedossa ruhtinaallinen, lähes 10 päivän loma Fijillä. Mukaan reissuun kanssani lähtevät saksalaiset vaihtarit Arno ja Lars ja texasilainen vaihtari Laura. Eilen vierailtiin myös Auckland Museumissa, jossa oli nähtävänä tyynenmeren saarten (kuten Fiji) ja Maorien historiallista esineistöä. Museo oli todella mielenkiintoinen ja siellä vierähti useampi tunti!

Eilen Aucklandin keskustassa minut pysäytettiin suomenkielellä :O Tämä johtui suomen lipusta repussani. Hieman vanhempi nainen kysyi, että olenko Suomesta ja vaihdoimme muutaman sanan. Naisen nimi oli Rosa ja hän oli töissä ilmeisesti ravintolassa aivan Aucklandin keskustassa Sky Towerin vieressä. Samalla sain lähes työtarjouksen. Rosa kertoi, että heillä on tarvetta työntekijöille ja kysyi osaanko tarjoilla. Sanoin, että olenhan minä vähän purjelaivalla tarjoillut :) Katsotaan nyt sitten ehdinkö/viitsinkö lähteä töitä hakemaan. Vielä se ei ainakaan onnistu, koska passi on edelleen Immigration officessa. Oli muuten todella kummallista vaihtaa englannin puhuminen yhtäkkiä suomeksi. Tuntui siltä, että puhuin kuin ulkomaalainen. Toivottavasti en unohda suomea!

Sain hankittua netin huoneeseeni ja on kivaa kirjoittaa taas ääkkösillä :) Netti maksaa 20 euroa kuussa ja yhteys on aivan riittävän nopea minun käyttööni.