Eilen (sunnuntaina) minulla oli loisto paiva. Lahdin 6 etela-afrikkalaisen (jotka ovat asuneet taalla jo muutamia vuosia) ja 1 saksalaisen kanssa pelaamaan touch-rugbya ja futista. Lupailin lahtiessani, etta rugbya en ainakaan ala pelaamaan, mutta touch-rugby on taysin vaaratonta, koska siina ei taklata, vaan kosketetaan vastustajaa. Soikean rugby-pallon potkaiseminen pienelta jalustalta (niin etta pallo on maassa pystyssa) ei ollut lainkaan vaikeaa ja osuin helposti rugbyn pystypuiden valiin (melko lahelta tosin). Jalkapallon potkutekniikka riittaa hyvin :) Erityisen tyytyvainen olen siita, etta taalla on paljon huippukuntoisia jalkapalloviherioita rugby-kenttien lisaksi :DD Pelien jalkeen menimme kahden etela-afrikkalaisen kotiin grillaamaan. Oli mukavaa tehda valilla jotain...

Jalkapallon mm-kisat eivat kauhean suurta suosiota taalla nauti, kun rugby on selkea ykkoslaji. Jalkapalloa arvostellaan filmaamisen johdosta erittain paljon, koska rugby puolestaan on peli, jossa on hapeallista nayttaa, etta vastustajan taklaus sattui. Televisiossa ja lehdissa onkin ollut paljon juttuja siita, mika tekee rugbysta jalkapalloa hienomman urheilulajin. Mutta kylla taalla ilmeisesti jalkapalloakin pelataan, kun kenttia kerran on. MM-kisojen suosiota vahentaa varmasti myos se, etta pelit tulevat aikaisin aamulla. Pronssipeli tuli klo 7 ja finaali klo 6 paikallista aikaa. Katsoin molemmat pelit opiskelijakylamme "common roomissa" yksin. Vilu tuli, silla myoskaan tassa huoneessa ei ole lammitysta ja erityisesti tanaan aamulla finaalin aikaan ulkona oli kirkas taivas ja taman johdosta erittain kylma. (Kun peli alkoi oli kaunis tahtitaivas. Samat tahdet ne taallakin paistaa :))

Yksi asia, mika ehka hieman vaikeuttaa sopeutumista on se, etta taalla tulee pimea melko aikaisin nain keskitalvella. Suomesta lahtiessa oli tottunut siihen, etta on kokoajan valoisaa, niin on omituista kun sakkipimeys tuleekin jo kello kuuden aikoihin. Aurinko alkaa nousemaan siina seitseman jalkeen.

Tanaan kavin koululla selvittelemassa kurssi ja opiskelijakorttijuttuja. Sain vihdoin tunnukset koulun tietokoneille ja niinpa paasen nyt helpommin kirjoittelemaan \0/ Messengeria tai muuta naissa koneissa ei valitettavasti ole. Kamppikseni Arno yrittaa virittaa opiskelijakylaan langatonta verkkoa ja jos Arno saa taman toimimaan, niin sitten myos oma yhteydenpitoni helpottuu huomattavasti.

Nyt pitaisi lahtea metsastamaan pankkitilia ja kannykkaliittymaa laheisesta ostoskeskuksesta. Saa nahda kuinka helppoa naiden hankkiminen on. Perjantaina pitaa olla ensimmainen vuokra maksettuna, joten pankkitili pitaisi saada auki jo alkuviikosta. Toivottavasti rahojen siirtaminen Suomesta sujuu kivutta.

Nain eilen ensimmaiset lampaani :D Niita nayttaa olevan aivan koulun ja opiskelijakylan vieressa makailemassa. Vaikka Katri ehdottikin vaatteiden tekoa lampaista, voi olla, etta jatan taman valiin. Vaatteiden teko kestaisi minulta varmaan yli vuoden ;)

Voisin tahan lopuksi listata, mihin kaikkiin kansallisuuksiin olen reissullani jo tahan mennessa tormannyt: suomi, saksa, algeria, brasilia, thaimaa, etela-afrikka, uusi-seelanti, australia, ghana ja japani. Jos naita tuttavuuksia kertyy tulevaisuudessa samaa tahtia, ehdin vuoden aikana tapaamaan melko liudan eri maista kotoisin olevia ihmisia. Melkoinen kulttuurikylpy siis :D