Sunnuntaina matkattiin siskon kanssa Surfers Paradisesta Byron Bayhin, joka on kuulu siita, etta siella on helppo opetella surffaamaan. Eilen kokeilin ensimmaista kertaa elamassani surffaamista vuokraten kanadakaisen JD:n ja britti Samin kanssa surffilaudat ja lahdettiin merelle kattelemaan. JD oli kaynyt surffaamassa ennenkin, mutta mina ja Sam ei. JD yritti kovasti neuvoa, mutta hostellin vuokralaudat oli tosi vaikeita (liian pienia aloittelijoille) eika muutenkaan oikein tiedetty mita tehtiin. Paivan tuloksena paasin muutaman kerran seisomaan laudan paalla.

Eilisen jalkeen paatin tanaan ottaa surffitunnin, jotta paasisin nopeammin surffaamisen makuun. Ja se todellakin kannatti. Pienilla neuvoilla ja ohjaajien avustuksella surffaaminen onnistua huomattavasti eilista paremmin ja minulla oli tosi hauskaa koko 3,5 tuntisen surffauksen ajan. Aluksi ohjaajat tyonsivat meille vauhtia, jotta paasimme paremmin aallon mukaan ja seisominen onnistuikin talloin lahes joka kerta. Lopputunnista paasimme sitten itse yrittamaan seisomista ja onnistuipa tamakin useaan otteeseen. (Johanna paatti ettei halunnut surffaamaan, joten taisi lahinna potkotella auringossa tanaan.) Oli niin hauskaa, etta huomenna meinaan menna samojen ohjaajien kanssa uudestaan merelle, mutta en varsinaisesti ota surffituntia vaan vuokraan laudan, saan joitakin ohjeita ohjaajilta ja suurimmaksi osaksi yritan sitten itsekseen. Nain homma ei tule kovinkaan kalliiksi.

Byron Bay on tosi kiva surffikaupunki. Ei kovinkaan iso ja tunnelma on tosi rento. Voi rauhassa vietella paivat rauhassa rannalla surffaillen tai makaillen ja illalla menna muutamalle oluelle ja pelailla biljardia rentojen lomalaisten kanssa.